Annuleringsregeling
Binnen Recranet is het mogelijk om een annuleringsregeling in te stellen. Het annuleren gaat volgens een percentage van het huurbedrag.
Binnen Recranet kun je annuleringsregelingen instellen op 3 niveau's. Je kunt een algemene annuleringsregeling instellen, je kunt een annuleringsregeling instellen per accommodatie en je kunt een annuleringsregeling instellen voor seizoenplaatsen/jaarplaatsen.
De algemene annuleringsregeling kun je instellen door te navigeren naar Instellingen -> Algemeen -> Algemene annuleringsregeling.
De annuleringsregeling voor een accommodatie kun je instellen door te navigeren naar Instellingen -> Accommodaties -> Accommodatie (bewerken) -> Administratief (tab) -> Annuleringsregeling.
De annuleringsregeling voor seizoen- / jaarplaatsen kun je instellen door te navigeren naar Instellingen -> Arrangementen -> Arrangement (bewerken) -> Administratief (tab) -> Annuleringsregeling.
De RECRON voorwaarden gelden voor de meeste organisaties en zijn als volgt. Bij annulering betaalt de recreant een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:
  • bij annulering meer dan drie maanden voor de ingangsdatum, 15% van de overeengekomen prijs.
  • bij annulering binnen drie tot twee maanden voor de ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs.
  • bij annulering binnen twee tot één maand voor de ingangsdatum, 75% van de overeengekomen prijs.
  • bij annulering binnen één maand voor de ingangsdatum 90% van de overeengekomen prijs.
  • bij annulering op de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs.
Deze regels kun je als volgt opgeven.
Percentage annuleringskosten
Annuleren binnen aantal dagen voor aankomst
15%
365
50%
90
75%
60
90%
30
100%
0

Reservering annuleren

Zodra je een annuleringsregeling hebt ingesteld kun je een reservering volgens de ingestelde regels annuleren. Open een bevestigde reservering. Selecteer het icoon voor annuleren en kies Annuleren (met annuleringskosten).
De annuleringsregeling voor seizoen- / jaarplaatsen worden als eerst gehanteerd. Vervolgens de annuleringsregeling voor de accommodatie en als laatst de algemene annuleringsregeling.
Bij de reservering, onder het kopje 'Tarieven accommodatie', staat nu 'Annuleringskosten xx% van huurbedrag van €xxx,xx'.
Er wordt geen e-mail gestuurd naar de gast zodra je een reservering annuleert. Dit kan je doen door op de knop 'E-mail' te drukken.

Annuleringskosten aanpassen

Zodra de reservering is geannuleerd, kun je op de tekst 'Annuleringskosten xx% van huurbedrag van €xxx,xx' klikken. Geef vervolgens het gewenste percentage en/of huurbedrag op.
Het toepassen van de annuleringskosten is altijd mogelijk, ongeacht de wijze waarop de reservering is geannuleerd Annuleren (met annuleringskosten) of Annuleren (zonder annuleringskosten)

Annuleringsfonds instellen

Een annuleringsfonds kan ingesteld worden via "Instellingen" > "Algemeen" onder de tab "Bedrijfsgegevens en adres". Om een annuleringsfonds te activeren die je de optie 'Annuleringsfonds activeren' aan te zetten. Vervolgens zullen er nieuwe velden verschijnen.
  • Aantal dagen na reserveringsdatum voor gast om te reserveren via link. Dit geeft aan hoeveel dagen gasten nog de tijd hebben om een annuleringsfonds af te sluiten na de reserveringsdatum
  • Aantal dagen voor aankomstdatum voor gast om te reserveren via link. Dit geeft aan hoeveel dagen gasten nog de tijd hebben om een annuleringsfonds af te sluiten voor de aankomstdatum
  • Annuleringsfonds De kosten van een annuleringsfonds als percentage van het huurbedrag.
  • Poliskosten De administratieve kosten van de verzekeraar, indien van toepassing.
  • Assurantiebelasting Indien van toepassing, in Nederland betreft dit 21%.
De kosten voor het annuleringsfonds worden met de eerste betaaltermijn in rekening gebracht.

Annuleringsvoorwaarden toevoegen

Het is uiteraard ook mogelijk om reserveringsvoorwaarden toe te voegen. Deze kun je toevoegen via Instellingen > Algemeen -> (tab) Reserveringsbevestiging -> Bijlagen voor een reserveringsbevestiging.
Selecteer vervolgens de optie: Bijlage toepassen als voorwaarden voor annuleringsfonds (enkel zichtbaar indien annuleringsfonds actief)