Kennisbank
Search…
Planning
Taken
Administratie
Powered By GitBook
Chargebacks
Lees wat je het beste kunt doen wanneer je een chargeback ontvangt.

Algemeen

Creditcards en sommige andere betaalmethodes geven de gast de mogelijkheid om een betaling terug te vorderen. Een gast kan via zijn of haar bank een chargeback verzoek indienen. Indien de bank van de gast het verzoek van de gast accepteert, zal het bedrag worden teruggevorderd.
Chargebacks in Recranet

Betaalmethodes

Betaalmethodes waarvan bekend is dat gasten de mogelijkheid hebben om chargebacks uit te voeren:
    Creditcards
    SOFORT Banking
    PayPal
Betaalmethodes waarvan bekend is dat gasten geen chargeback kunnen uitvoeren:
    iDEAL
    Bankoverschrijving

Bezwaar maken op chargebacks

In sommige gevallen is het mogelijk om te reageren en bezwaar te maken op chargebacks. Het is echter wel belangrijk dat je dit binnen 2 dagen na het ontvangen van de chargeback doet. Om bezwaar te maken tegen een chargeback moet je relevante documentatie verzamelen (bijvoorbeeld e-mails, bevestigingen en overige informatie).

Chargebacks via Mollie

Wanneer er een chargeback voor een Mollie betaling is uitgevoerd kun je bezwaar maken door de verzamelde informatie naar Mollie te mailen. De informatie zal vervolgens door Mollie naar de bank van de gast worden gestuurd. Meer informatie over de afhandeling van chargebacks via Mollie is te vinden op de kennisbank van Mollie: https://help.mollie.com/hc/nl/articles/115001470869-Wat-zijn-chargebacks-.
Last modified 1yr ago