Kennisbank
Search…
Planning
Taken
Administratie
Veelgestelde vragen
Een overzicht van veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden.

Algemeen

Indien de tarieven voor toeslagen/optionele artikelen onjuist zijn op de channel zal je contact op moeten nemen met het channel om prijzen te laten corrigeren. De tarieven in Recranet Booking zijn gericht op de prijs per nacht per tariefmodel.

Aanpassen periode reservering vanwege maatregelen COVID-19

Het onderstaande bericht is op 25 maart door Booking.com gedeeld.
We willen u graag informeren over een wijziging die we morgen, woensdag 25 maart, zullen introduceren als reactie op de aanhoudende COVID-19-uitbraak.
Bij Booking.com is de veiligheid van onze klanten, partners en medewerkers onze hoogste prioriteit, en we blijven alle wereldwijde ontwikkelingen nauwlettend volgen. We introduceren in het bijzonder maatregelen om het voor klanten en partners gemakkelijker te maken om hun bestaande reserveringen, ongeacht het beleid, op een gemakkelijke en wrijvingsloze manier aan te passen zonder contact op te nemen met onze klantenservice.
De wijziging - Datum wijzigingen toestaan ​​voor alle reserveringen (incl. niet restitueerbaar)
Vanaf deze week staan ​​we partners toe om de datums van bestaande reserveringen te wijzigen. Dit zal de komende dagen aan alle partners ter beschikking worden gesteld. Dit is een tijdelijke oplossing voor de huidige COVID-19-crisis. Op deze manier proberen we de impact van de huidige situatie op partners te minimaliseren door partners in staat te stellen annuleringen om te zetten in wijzigingen en hun werklast te verminderen. We geven gasten ook meer opties om hun boekingen te wijzigen.
Hieronder volgen de vereisten voor een reservering om in aanmerking te komen voor partnerwijziging:
  • Betaalmethode is niet via Booking.com, betalingen met virtuele creditcards komen niet in aanmerking.

Het bedrag van de toeristenbelasting van Booking.com reserveringen komt niet overeen met de toeristenbelasting in Recranet, hoe kan dit?

Booking.com hanteert zijn eigen toeristenbelasting. De toeristenbelasting kan ingesteld worden per Booking.com property. Bij het aanmaken van een nieuwe Booking.com property wordt automatisch de toeristenbelasting ingesteld die het meest populair is in de regio van jouw property. De Booking.com toeristenbelasting wordt niet automatisch gewijzigd wanneer de belastingen in jouw regio door de gemeente worden gewijzigd. De geïmporteerde toeristenbelasting in Recranet kan afwijken vanwege een verkeerde prijs in Booking.com. Het is ook mogelijk dat er slechts voor een deel van het gezelschap toeristenbelasting wordt berekend, terwijl dat eigenlijk voor alle personen zou moeten gelden. Het is helaas niet mogelijk om zelf de toeristenbelasting aan te passen op Booking.com. Om de belasting aan te passen zal je contact op moeten nemen met de Booking.com Partner Support.

De leeftijdsgroepen van een reservering in Recranet komen niet overeen met aangegeven leeftijden op de channel, hoe kan dit?

Het is vaak mogelijk om veel details van je reserveringen in te zien via het dashboard van de channel waarbij je bent aangesloten. Dat informatie beschikbaar is via het dashboard van de channel wil niet zeggen dat de Channel manager ook beschikt over deze informatie. De Channel manager importeert leeftijdsgroepen zo goed als mogelijk met de informatie die hij tot zijn beschikking heeft. Ondersteuning voor leeftijdsgroepen is afhankelijk van de channel. Wordt het gezelschap niet automatisch op de juiste leeftijdsgroepen geïmporteerd? Dan komt het door (te) beperkte informatie van de channel. Het gezelschap is voor alle channel reserveringen handmatig te corrigeren via het Recranet dashboard.

De reservering is vergrendeld op mijn planbord, maar ik wil de reservering verslepen. Kan dat?

Indien de reservering door de Channel manager is vergrendeld op je planbord is het niet mogelijk om de reservering te verplaatsen. Het is mogelijk dat een deel van je reserveringen te verslepen is en een ander deel niet, dit is afhankelijk van de mogelijkheden van de gekoppelde channel. Recranet kan reserveringen ook niet op verzoek ontgrendelen.

De betalingsvoorwaarden op de channel kloppen niet, hoe kan dit aangepast worden?

Betalingsvoorwaarden op channels staan los van de betalingsvoorwaarden in Recranet. Om de betalingsvoorwaarden aan te passen op de channels kun je het beste de kennisbank van de channel raadplegen. Mogelijk is het sneller om telefonisch contact op te nemen met de channel support om de instellingen te laten wijzigen. Recranet heeft niet de mogelijkheid om channel betalingsvoorwaarden aan te passen.

Booking.com reserveringen met Non-refundable Rate Plan worden niet geïmporteerd, hoe kan dit?

Sommige Booking.com Rate Plans kunnen optioneel uitgesloten worden van de Channel manager koppeling. Alle reserveringen die dat Rate Plan hebben worden op dat moment niet naar de Channel manager gestuurd. Dit is een zeer ongewenste situatie omdat de Channel manager dan niet de juiste beschikbaarheid op de channels kan zetten. De kans op overboekingen is hierdoor groot.
In de Booking.com kalender is te zien of een Rate Plan is gekoppeld aan de Channel manager. Rate Plans die uitgesloten zijn van de Channel manager worden aangeduid met het label 'No XML'. Wanneer je dit label niet ziet staan kun je er vanuit gaan dat het tarief op normale wijze is gekoppeld aan de Channel manager.
Het probleem is optie 5 bij het aanmaken van een nieuw Rate Plan: standaard is deze optie 'Based on one of my current rate plans'. Deze keuze zorgt ervoor dat het tarief automatisch afgeleid wordt, maar zorgt er ook voor dat hij uitgesloten wordt van de Channel manager. Je moet daarom kiezen voor de optie 'Set up as a new rate plan'. Als je de Rate Plans hebt aangemaakt kunnen wij het voor je koppelen aan de Channel manager. Op die manier komen de reserveringen op de normale wijze door via de Channel manager.

Airbnb reserveringen hebben geen e-mailadres, hoe kan dit?

Airbnb is gestopt met het standaard meesturen van een forwarder/alias-adres van de gast. Het is nog steeds mogelijk om deze functie aan te laten zetten door Airbnb onder bepaalde voorwaarden. Via https://www.airbnb.nl/account-settings/professional-hosting kun je de voorwaarden lezen en de functie voor jouw account inschakelen.