Instellen in Mail voor Mac
Met deze handleiding kan een e-mailaccount worden ingesteld in Mail voor Mac.

Een e-mailaccount toevoegen

• De eerste keer dat je het programma Mail op de Mac opent, wordt je gevraagd om een account toe te voegen. Selecteer Andere Mail-account.
  • Als je al een e-mailaccount hebt, kun je er altijd nog een toevoegen. In Mail kies je 'Mail' > 'Voeg account toe', selecteer Andere Mail-account.
  • Geef de volledige naam op als afzender voor het e-mailaccount en vul het e-mailadres en wachtwoord in. Ga verder.
  • Geeft de volgende gegevens op:
    • E-mailadres: Volledig e-mailadres
    • Gebruikersnaam: Volledig e-mailadres
    • Wachtwoord
    • Account type IMAP of POP
    • Inkomende e-mailserver: mail.recra.net
    • Uitgaande e-mailserver: mail.recra.net
  • Het account kan nu worden toegevoegd.

Server voor uitgaande e-mail controleren

Indien geen e-mails kunnen worden verstuurd is het controleren van de server voor uitgaande e-mail aanbevolen.
  1. 1.
    Kies in het programma Mail op de Mac 'Mail' > 'Voorkeuren', klik op 'Accounts' en selecteer een account.
  2. 2.
    Klik op Serverinstellingen.
  3. 3.
    Klik onder Server uitgaande e-mail (SMTP) op Beheer verbindingsinstellingen automatisch.
  4. 4.
    Controleer of het poortnummer gelijk is aan 587 en selecteer Gebruik TLS/SSL.
    Selecteer onder identiteitscontrole Wachtwoord.
    Klik op Bewaar en sluit de instellingen.
    De uitgaande e-mail is nu juist ingesteld.