Kennisbank
Search…
Planning
Taken
Administratie
Instellen in Outlook
Indien je tijdens het instellen ziet er geen verbinding mogelijk is met de e-mailserver, is er mogelijk een IP-blokkade actief. Om deze blokkade op te heffen kun je de IP adressen zichtbaar op deze website doorsturen naar de support. Wij zullen de IP-blokkade dan opheffen.

Instellen in Outlook voor Office 365

Voor het instellen van het e-mailaccount in Outlook voor Office 365 is autoconfiguratie geactiveerd voor nieuwe hosting pakketten. Bestaande hosting pakketen vereisen een update voor de optimale configuratie met Office 365 zoals hieronder beschreven. Indien het instellen van e-mail niet lukt volgens dit stappenplan, neem dan contact op met de support.
Om te beginnen: Selecteer linksboven in het menu Bestand, in het vervolgscherm selecteer Account toevoegen.
Vul het e-mailadres in van het e-mailaccount en selecteer Ik wil mijn account handmatig instellen. Deze optie moet zijn geselecteerd om verder te kunnen gaan. Selecteer Verbinding maken.
Selecteer onder geavanceerde installatie de optie 'IMAP'. Voor het gebruik van IMAP op de primaire computer is een IMAP hosting pakket vereist.
IMAP instellen
Selecteer IMAP in het menu geavanceerde installatie.
Vul het wachtwoord in van het account en klik op Verbinding maken.
Het account is nu succesvol toegevoegd en gereed voor gebruik.

Foutmeldingen bij instellen account in Outlook voor Office 365

Indien er foutmeldingen optreden bij het instellen van het account over het server certificaat is de autoconfiguratie niet actief. Met de waarschuwing Wilt u deze server blijven gebruiken? antwoord met Ja.
Na het instellen van het account kan de configuratie worden hersteld. Selecteer linksboven in het menu Bestand, in het vervolgscherm selecteer Accountinstellingen en nogmaals Accountinstellingen.
Herstellen IMAP account
Selecteer het account uit het overzicht en klik op Herstellen.
Selecteer Ik wil mijn account handmatig instellen. Deze optie moet zijn geselecteerd om verder te kunnen gaan. Selecteer Repareren.
Neem de instellingen voor de inkomende e-mail over met de onderstaande gegevens.
Server: mail.recra.net Poort: 993 Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL/TLS): Ja
Neem de instellingen voor de uitgaande e-mail over met de onderstaande gegevens.
Server: mail.recra.net Poort: 587 Versleutelingsmethode: STARTTLS
Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is authenticatie vereist: Dezelfde instellingen gebruiken als voor de server voor inkomende e-mail.
Selecteer volgende, de e-mailinstellingen zijn nu hersteld, herhaal dit proces indien de foutmeldingen terugkomen.

Instellen in Outlook 2016

In de onderstaande handleiding wordt stap voor stap beschreven hoe je je e-mailadres instelt in Outlook 2016 voor Windows.
Wanneer je na het aanmaken van jouw e-mailadres de applicatie voor het eerst opstart, kan je kiezen voor 'Bestand' rechts bovenin. Klik daarna op 'Account toevoegen' om jouw e-mailadres toe te voegen aan Outlook.
Vink in het volgende scherm 'Handmatige instelling of extra servertypen' aan en klik op 'Volgende'. Zorg er voor dat in het volgende scherm het vinkje bij 'POP of IMAP' staat en klik vervolgens nogmaals op 'Volgende'. Je krijgt dan onderstaand overzicht te zien. Bij 'Gebruikersgegevens' geef je jouw naam (eventueel bedrijfsnaam) en het betreffende e-mailadres op.
IMAP e-mail account instellen
Neem de onderstaande gegevens over bij 'Servergegevens' voor het instellen van een IMAP e-mail account. Met deze configuratie wordt de e-mail niet gedownload naar de computer maar blijft deze permanent online. Let op, hiervoor heeft u een IMAP hosting pakket nodig.
Bij 'Aanmeldingsgegevens' vul je jouw e-mailadres met bijbehorend wachtwoord in. Klik hierna niet op 'Volgende' maar op 'Meer instellingen'.
Je krijgt nu een nieuw scherm met 3 tabbladen. In het tabblad 'Algemeen' hoeft niets gewijzigd te worden. Neem de tabbladen 'Server voor uitgaande e-mail' en 'Geavanceerd' over zoals uit de overzichten hieronder. Gebruik dezelfde instellingen voor de uitgaande e-mails als de inkomende e-mail.
Instellingen voor IMAP
Voor de inkomende mail is poort 993 aanbevolen. Indien dit foutmeldingen geeft gebruik dan poort 143 en verbinding TLS. Versleutelde verbinding is altijd actief.
Als je beide tabbladen hebt aangepast klik je op 'Ok' en dan op 'Volgende'. Indien de testen succesvol zijn uitgevoerd is het e-mailaccount juist ingesteld in Outlook.