Gastenbestand

Algemene informatie

Alle gasten in Recranet worden bewaard in het gastenbestand. Het gastenbestand kan gevonden worden via het menu-item 'Gasten'. Daar krijg je direct een overzicht te zien alle gasten gesorteerd op naam. Per pagina worden er 20 gasten getoond en er kan genavigeerd worden tussen de verschillende pagina's met de knoppen 'Vorige gasten' en 'Volgende gasten' rechtsboven.
Overzicht van het gastenbestand
Op deze pagina kun je ook gasten toevoegen of bewerken. Tevens kun je dubbele gasten toevoegen op basis van postcode of e-mailadres. Dit kan je doen met behulp van de knoppen onder de menubalk (zie screenshot) Ook kan je op deze pagina de lijst downloaden naar een Excel bestand. Dit is bijvoorbeeld handig als je de e-mailadressen wilt verzamelen van de gasten die zijn geweest. Je kiest de van- en tot datum van wanneer je het nodig hebt. Vervolgens kun je ook kiezen van welke accommodaties je het wilt hebben. Wanneer je alles hebt ingesteld klik je op 'exporteer gasten'. Er opent een Excel bestand waaruit je alle informatie kan halen en kopiëren.

Veelgestelde vragen

De knop 'Wijzigingen opslaan' doet niets

Een aantal gegevens worden gevalideerd op correctheid. Indien een van deze gegevens niet correct zijn ingevoerd weigert het systeem om de wijzigingen op te slaan. Op de volgende gegevens zit validatie:
  • E-mailadres Het e-mailadres moet een geldig e-mailadres zijn. Een geldig e-mailadres bestaat uit 3 delen. Een 'prefix', het @ teken en een 'domain' (een domain eindigt op .com, .nl, etc.). Dit ziet er als volgt uit: [email protected] Een geldig e-mailadres zou zijn: [email protected]
  • Telefoonnummer Het telefoonnummer moet voldoen aan het internationale E164 formaat of moet, in combinatie met het land, omgezet kunnen worden naar een geldig E164 formaat. Simpel gezegd houdt dit in dat het telefoonnummer moet bestaan en moet werken.
  • Telefoonnummer (thuis) Zie Telefoonnummer
  • Telefoonnummer (werk) Zie Telefoonnummer
  • Kentekens Een kenteken moet bestaan uit minimaal 5 tekens. Daarnaast zijn koppeltekens niet toegestaan. Het kenteken '12-AB-CD' moet als volgt worden ingevoerd: '12ABCD'.
Controleer ook of er geen spaties aanwezig zijn in het invoerveld. Dit kan ook de oorzaak zijn.