Aankomst- en vertrekdagen
Aankomst- en vertrekdagen zijn te vinden onder Instellingen -> Aankomst en vertrekdagen.
Aankomst- en vertrekdagen accommodatie overzicht

Periodes beheren

Klik op Aankomst- en vertrekdagen in de lijst met accommodaties om de aankomst- en vertrekdagen te beheren voor een accommodatie.
Aankomst- en vertrekdagen van een specifieke accommodatie

Periode velden

Om een nieuwe periode toe te voegen kunt u op de knop 'Periode toevoegen' klikken. Er zal een nieuwe periode te voorschijn komen met de volgende velden / knoppen:
    Periode van: Begin van de periode;
    Periode t/m: Einde van de periode;
    Schaar knop (periode opsplitsen): Mogelijkheid om desbetreffende periode op te splitsen;
    Aankomst- en vertrekdagen: De dagen wanneer de gasten mogen aankomen en vertrekken. Blauwe dikgedrukte dagen zijn geselecteerd en de lichtgrijze dagen niet;
    Uitgebreid: Mits aangevinkt is het mogelijk op de aankomstdagen en vertrekdagen apart te selecteren;
    Prullenbak knop: Desbetreffende periode verwijderen.
Periode toevoegen
Zodra de aangepaste periodes naar wens zijn kunt u op de knop 'Wijzigingen opslaan' klikken om de periodes definitief te maken. Mocht u graag de aankomst- en vertrekdagen van de periode apart willen aangeven kunt u de optie 'Uitgebreid' selecteren.
Gasten mogen enkel op maandag aankomen en op vrijdag vertrekken.
Periode wijzigingen opslaan
Let op dat de dag van de 'Periode van' en 'Periode t/m' geselecteerd zijn bij de 'Aankomst- en vertrekdagen'. Bijvoorbeeld: valt de 'Periode van' op een vrijdag dan moet de vertrekdag 'Vrijdag' geselecteerd zijn anders kunnen gasten op die dag niet verblijven.

Periode opsplitsen

Langere periode kunt u opsplitsen door op het schaar icoontje te klikken.
Er komt vervolgens een kalender tevoorschijn. Selecteer de gewenste datum dat binnen de periode valt. In het voorbeeld loopt de periode van dinsdag 1 januari tot en met vrijdag 20 januari en de periode wordt op dinsdag 15 januari opgesplitst.
Na het selecteren van de gewenste datum zal de huidige periode opgesplitst worden in twee periodes. De eerste periode loopt van 1 januari t/m 15 januari. De tweede periode begint van 15 januari tot en met 29 januari.

Periode verwijderen

Selecteer het prullenbak icoontje om de desbetreffende periode te verwijderen.
Periode verwijderen
Selecteer de blauwe 'OK' knop om de verwijderactie te bevestigen.
Periode verwijderen controle melding

Aankomst- en vertrekdagen dupliceren

Het is mogelijk om aankomst- en vertrekdagen te dupliceren naar andere accommodaties. In het voorbeeld hieronder gaan we de periodes van de accommodatie 'Safaritent 6 persoons' dupliceren naar de accommodatie 'Safaritent 4 persoons'.
Om te beginnen klikken we op de knop 'Aankomst- en vertrekdagen dupliceren'.
Aankomst- en vertrekdagen dupliceren
Er komt een popup te voorschijn. Selecteer de gewenste accommodatie waarvan u de huidige periodes naar wilt dupliceren en klik vervolgens op de knop 'Dupliceren'.
Dupliceren naar accommodatie popup
U wordt doorgeleid naar de aankomst- en vertrekdagen pagina van de geselecteerde accommodatie wat in dit geval 'Safaritent 4 persoons' is. In het overzicht zijn de gedupliceerde perioden te zien.
Accommodatie periode gedupliceerd

Resultaten filteren

Er is tevens de mogelijkheid om periodes te filteren op basis van de vanaf en t/m datum. Geef de datum vanaf en datum t/m op en klik vervolgens op de knop 'Resultaten weergeven'.
Periodes filteren