Kennisbank
Search…
Planning
Taken
Administratie
Accommodaties en locaties
Accommodaties zijn te vinden onder Instellingen -> Accommodaties.

Beschikbare periodes voor online reserveren

De beschikbare periodes voor online reserveren zijn gekoppeld aan een jaartal. Om een nieuw jaar beschikbaar te maken selecteer Beschikbaarheidsperiode toevoegen. Een beschikbaarheidsperiode bestaat uit de volgende velden:
Veld
Omschrijving
Jaar
Dit is het seizoen waarvoor de beschikbaarheidsperiode van toepassing is.
Verblijfsdatum vanaf
Dit is de eerste datum waarop gasten kunnen aankomen.
Verblijfsdatum tot
Dit is de laatste datum waarop gasten kunnen vertrekken.
Boekbaar vanaf
Vanaf deze datum kunnen gasten online beginnen met reserveren.
Boekbaar t/m
Tot deze datum kunnen gasten online reserveren.

Minimaal en maximaal aantal nachten of personen per periode

Voor een specifieke periode, bijvoorbeeld in het hoogseizoen kan een hoger minimaal aantal personen worden ingesteld dan in de andere periodes. Een nieuwe periode toevoegen kan onder het kopje 'Minimaal aantal nachten per periode' of 'Minimaal aantal personen per periode'.

Bijlagen voor reserveringsbevestiging e-mail en voorwaarden

Onder het onderdeel Bijlagen, voorwaarden en regels kunnen bijlagen worden toegevoegd voor de reserveringsbevestiging e-mail. Indien Bijlage toepassen als voorwaarden is geactiveerd dient de gast eerst akkoord te gaan met de voorwaarden voor het plaatsen van de reservering.

Locaties toevoegen

Locaties zijn te vinden onder Instellingen -> Locaties.
Een locatie heeft altijd een nummer bestaande uit maximaal 16 tekens. Dit nummer wordt standaard niet weergeven op de reserveringsbevestiging, met uitzondering van reserveringen met een voorkeurslocatie.
In het tabblad Accommodaties worden de accommodaties geselecteerd gekoppeld aan de locatie. Gebruik de control toets (of Command toets op Mac) om meerdere accommodaties te selecteren.

Beveiligde periodes

Het is ook mogelijk om de boekingen voor een bepaalde periode enkel beschikbaar te stellen aan gasten van een specifieke gastgroep. Meer informatie vind je hier.