Arrangementen en aanbiedingen

Arrangementen

Onder arrangementen verstaan we een aanbieding die geldt voor een korte periode en meestal eenmalig. Arrangementen zijn te vinden onder Instellingen -> Arrangementen. Klik op Nieuw arrangement om een nieuw arrangement toe te voegen. Klik op Bewerken om een bestaand arrangement te bewerken.
Een arrangement heeft o.a. de volgende eigenschappen:
  • Titel
  • Periode vanaf (verplicht)
  • Periode t/m (verplicht)
  • Korte omschrijving
    • Deze wordt weergeven in het arrangementen overzicht in de website. Deze weergave is niet verplicht, arrangementen worden altijd berekend ook indien deze niet expliciet zijn geselecteerd.
  • Uitgebreide omschrijving
    • Deze wordt weergeven op de arrangement informatie pagina (indien arrangementen pagina is ingebouwd in de website).
  • Online beschikbaar
    • Indien actief wordt het arrangement weergeven in het online arrangementen overzicht.
Voor elke gekoppelde accommodatie kan een tarief worden ingevoerd met deze eigenschappen:
  • Accommodatie
  • Prijs
  • Inbegrepen aantal personen
  • Prijsberekening
    • Prijs per persoon
    • Prijs per x aantal personen, de prijs is gebaseerd op het aantal personen
    Onder het tabblad Accommodaties en tarieven kan voor elke accommodatie een tarief worden opgegeven met een inbegrepen aantal personen.

Aanbiedingen

Onder aanbiedingen verstaan we speciale aanbiedingen die voor een x aantal nachten gelden over een langere periode. Bijvoorbeeld in de maand oktober boek je één nacht inclusief ontbijt voor een speciale prijs. Je kunt het beste hier een nieuwe accommodatie voor aanmaken en deze koppelen aan de locatie (en accommodatie) waar deze aanbieding voor geldt. Voer de volgende stappen uit:
  1. 1.
    Instellingen --> accommodaties , maak een nieuwe accommodatie aan. Hier vul je alles in wat je erin wilt hebben. Geef de accommodatie de naam van de aanbieding (eventueel met accommodatie naam erachter of ervoor).
  2. 2.
    Instellingen --> opties en toeslagen, maak een nieuwe toeslag aan voor alle extra's die inbegrepen zijn in de aanbieding. Vink verplicht aan en vul bij prijs €0 in. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld ontbijt wordt meegenomen bij 'taken'.
  3. 3.
    Instellingen --> tarieven --> zoek de nieuwe accommodatie die je hebt aangemaakt en klik op bewerken. Vul daar de prijs in. Vul ook in hoeveel personen er zijn inbegrepen.
  4. 4.
    Instellingen --> locaties --> Klik de locatie aan waar deze aanbieding voor geldt. Je hebt dan twee accommodaties gekoppeld aan 1 locatie. Dit zorgt ervoor dat wanneer de gast deze aanbieding boekt de accommodatie wordt geblokkeerd.
Zie deze voorbeelden:
Zoals je in het voorbeeld ziet, wordt de accommodatie Boslust 14 geblokkeerd. De reservering is in te zien bij Boslust 14 incl. ontbijt en late checkout.