Jaarplaatsen
Jaarplaatsen zijn te vinden onder Instellingen -> Jaarplaatsen. Klik op Nieuwe jaarplaats om een nieuwe jaarplaats toe te voegen. Klik op Bewerken om een bestaande jaarplaats te bewerken.
Could not load image
Een jaarplaats heeft o.a. de volgende eigenschappen:
  • Titel
  • Periode vanaf (verplicht)
  • Periode t/m (verplicht)
Voor elke gekoppelde accommodatie kan een tarief worden ingevoerd met deze eigenschappen:
  • Accommodatie
  • Prijs
  • Inbegrepen aantal personen
  • Prijsberekening
    • Prijs per persoon
    • Prijs per x aantal personen, de prijs is gebaseerd op het aantal personen
Could not load image
Onder het tabblad Accommodaties en tarieven kan voor elke accommodatie een tarief worden opgegeven met een inbegrepen aantal personen. In het onderstaande voorbeeld is enkel een tarief voor de accommodatie Kampeerplaats standaard ingevuld.
Could not load image

Jaarplaats dupliceren naar volgend jaar

Het is mogelijk om een jaarplaats reservering te dupliceren naar volgend jaar. Dit kan op de volgende wijze:
  1. 1.
    Navigeer naar "instellingen" > "jaarplaatsen";
  2. 2.
    Maak een jaarplaats aan voor het nieuwe seizoen (deze noemen we even jaarplaats 2020);
  3. 3.
    Zodra je klaar bent met het aanmaken, klik je op "wijzigingen opslaan";
  4. 4.
    Open vervolgens de jaarplaats van het huidige seizoen (deze noemen we even jaarplaats 2019);
  5. 5.
    Selecteer bij "Jaarplaats volgend jaar" de nieuw aangemaakte jaarplaats, jaarplaats 2020;
  6. 6.
    Klik op "wijzigingen opslaan".
Vervolgens kan je een reservering openen welke op dit moment op jaarplaats 2019 staat. Rechtsboven zie je, naast de knop "Afdrukken" en " E-mail", een klein peiltje staan welke naar beneden wijst. Als je hierop klikt opent er een menu. Klik in dit menu op "Dupliceren naar volgend jaar". De reservering wordt vervolgens gedupliceerd naar volgend jaar en neemt de jaarplaats over welke je hebt ingevoerd bij "Jaarplaats volgend jaar", in dit geval dus jaarplaats 2020.