Opties en toeslagen
Opties en toeslagen zijn te vinden onder Instellingen -> Opties en toeslagen.

Optie/toeslag koppelen aan specifieke accommodaties

Om specifieke accommodaties te koppelen aan een optie/toeslag kan de volgende werkwijze worden toegepast. Klik op Bewerken om een bestaande optie of toeslag te aan te passen.
  1. 1.
    Open het tabblad Accommodaties.
  2. 2.
    Vink de optie Uitsluitend gekoppeld aan de geselecteerde accommodaties aan. De optie/toeslagen zijn automatisch aan alle accommodaties gekoppeld.
  3. 3.
    Klik vervolgens op de accommodatie waarvoor de optie of toeslag van toepassing is.
  4. 4.
    Indien je meerdere accommodaties wilt selecteren, houdt dan bij het klikken de CTRL toets ingedrukt (CMD op Mac).
  5. 5.
    Zodra je klaar bent klik je op "Wijzigingen opslaan".

Gastenomgeving aanpassen optie/toeslag

In de gastenomgeving kunnen gasten opties/toeslagen aanpassen, mits dit is geactiveerd. Ga hiervoor naar Instellingen -> Algemeen -> Overige -> Gastenomgeving -> Opties & toeslagen bijboeken via de gastenomgeving.
Ga naar de gewenste optie/toeslag voor de gastenomgeving en selecteer in het tabblad Algemeen de optie Deze optie is bij te boeken in de gastenomgeving.
De opties en toeslagen kunnen worden aangepast door de gast, zie bijgevoegd screenshot.
De opties en toeslagen kunnen na aankomst niet meer worden aangepast door de gast, zie bijgevoegd screenshot.

Updates van opties en toeslagen verwerken

Indien het tarief van een optie/toeslag wordt gewijzigd blijft dit tarief behouden op eerder gemaakte reserveringen. Indien een optie/toeslag voor bijvoorbeeld 2021 vervalt is de onderstaande werkwijze aanbevolen, indien de accommodaties worden losgekoppeld vervalt deze optie ook op reserveringen in 2020.
  1. 1.
    Navigeer naar Instellingen -> Opties en toeslagen.
  2. 2.
    Klik rechts op de knop Bewerken bij de optie & toeslag die aangepast/verwijderd moet worden.
  3. 3.
    Optioneel: Noteer de instellingen van de gekozen optie / toeslag. Dit kan later van pas komen!
  4. 4.
    Klik op de tab Bijlagen, voorwaarden en regels
  5. 5.
    Onder het kopje Regels vul je bij Toeslag is geldig vanaf de eerste aankomstdatum in waar deze toeslag op van toepassing is bijvoorbeeld 2018-01-01 en bij Toeslag is geldig t/m de laatste vertrekdatum bijvoorbeeld 2020-01-01.
  6. 6.
    Klik op Wijzigingen opslaan en maak een nieuwe optie & toeslag aan.
  7. 7.
    Optioneel: Neem eventueel de genoteerde instellingen weer over.
  8. 8.
    Klik op de tab Bijlagen, voorwaarden en regels
  9. 9.
    Onder het kopje Regels vul je bij Toeslag is geldig vanaf de eerste aankomstdatum in waar deze nieuwe toeslag op van toepassing is bijvoorbeeld 2020-01-01 en bij Toeslag is geldig t/m de laatste vertrekdatum bijvoorbeeld 2021-01-01.
    Klik op Wijzigingen opslaan.