Seizoenplaatsen

Algemene informatie

Seizoenplaats instellingen zijn niet standaard geactiveerd. Neem voor het activeren hiervan contact op met recranet via [email protected]
Seizoenplaatsen zijn te vinden onder Instellingen -> Seizoenplaatsen. Klik op Nieuwe seizoenplaats om een nieuwe seizoenplaats toe te voegen. Klik op Bewerken om een bestaande seizoenplaats te bewerken.
Een seizoenplaats heeft o.a. de volgende algemene eigenschappen:
  • Titel
  • Periode vanaf (verplicht)
  • Periode t/m (verplicht)
Voor elke gekoppelde accommodatie kan een tarief worden ingevoerd. Dit kan onder het tabblad Accommodaties en tarieven. Per accommodatie kan het tarief en inbegrepen aantal personen verschillen. De gekoppelde tarieven bestaan uit de volgende eigenschappen:
  • Accommodatie
  • Prijs
  • Inbegrepen aantal personen
  • Prijsberekening
    • Prijs per persoon
    • Prijs per x aantal personen, de prijs is gebaseerd op het aantal personen
Het is daarnaast ook mogelijk om af te wijken van de algemene administratieve instellingen voor een seizoenplaats. Zo is het mogelijk om afwijkende annuleringsregels in te stellen en om aangepaste betalingsvoorwaarden in te stellen. Dit kan onder het tabblad Administratief.

Veelgestelde vragen

Kan ik meer dan 2 betalingstermijnen instellen voor seizoen- / jaarplaatsen?

Ja dit is mogelijk. Bij de instellingen van seizoen- / jaarplaatsen is het mogelijk om meerdere betalingstermijnen in te voeren onder het tabblad Administratief. Het is tevens mogelijk om een betalingsvoorwaarde voor een vaste datum in te stellen.

Hoe voeg ik een seizoenplaats toe?

De makkelijkste methode is via het menu-item Reserveringen. Bovenaan de pagina staat een knop met 'Seizoenplaats toevoegen'. Hier kan je een seizoenplaats toevoegen op dezelfde wijze zoals je gewend bent van gewone reserveringen. Echter hoef je geen datum te selecteren via de kalender, maar kan je uit een selectie menu een seizoenplaats kiezen.