Kennisbank
Search…
Planning
Taken
Administratie
Tariefgroepen
Met tariefgroepen is het mogelijk om een afwijkend tarief in te stellen voor bepaalde accommodaties. Dit wordt veelal gebruikt bij actiekaarten/abonnementen zoals de ACSI kaart.
Een tariefgroep kan je instellen via Instellingen --> Tariefgroep. Met de groene knop rechtsboven waarin staat 'Nieuwe tariefgroep' kan je een nieuwe tariefgroep aanmaken. Een tariefgroep bevat de volgende gegevens:
  • Omschrijving
  • Kortingen toepassen op de tarieven binnen deze tariefgroep.
  • Deze tariefgroep weergeven in het online reserveren als lidmaatschap.
  • Actief
  • Accommodaties
De optie 'Deze tariefgroep weergeven in het online reserveren als lidmaatschap' zorgt ervoor dat gasten tijdens het reserveren kunnen aangeven dat ze gebruik willen maken van een tariefgroep. Indien een gast dus lid is van ACSI, kunnen ze dit aangeven als hiervoor een tariefgroep is aangemaakt. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat automatisch de bijbehorende tarieven worden verrekend.
Hier vind je meer informatie over het instellen van tarieven per tariefgroep en accommodatie
Onder de tab 'Accommodaties' kan je aangeven voor welke accommodaties de tariefgroep geldt. Houd bij het kiezen van meerdere accommodaties de CTRL toets (CMD toets voor Mac) ingedrukt om de volledige selectie te bewaren.

Gebruik maken van een tariefgroep

Zodra een tariefgroep is ingesteld en er zijn tarieven ingesteld, kun je de tariefgroep activeren bij het aanmaken of bewerken van reserveringen.
Indien je nog geen tarieven hebt aangemaakt voor een tariefgroep, neem dan hier een kijkje
Tariefgroep gebruiken bij het aanmaken van een reservering
Bij het aanmaken van een reservering via het dashboard, via het menu-item 'Reserveringen', kan je een tariefgroep selecteren. Bij de eerste stap 'Stap 1: Accommodatie en periode', kan je uit een selectie menu een tariefgroep kiezen. De standaard tarieven van de accommodatie komen vervolgens te vervallen voor de tarieven die ingesteld staan voor de geselecteerde tariefgroep.
Tariefgroep gebruiken bij het aanpassen/bewerken van een reservering
Als je de reservering open hebt staan, zie je bovenaan de pagina (onder de titel 'Reservering #2019-0001 ...') een aantal gegevens staan, zoals Reserveringsdatum, Reserveringsbron, Referentie, etc. In deze lijst staat ook 'Tariefgroep', indien er voor de bijbehorende accommodatie een tariefgroep is ingesteld. Indien er nog geen tariefgroep is geselecteerd staat er een streepje '-' achter. Hier kan je op klikken. Er zal een venster verschijnen waar je een tariefgroep kunt selecteren.
Bij het aanpassen van een tariefgroep, wordt het totaalbedrag van de reservering direct herberekend. De gast krijgt hier geen bericht van.
Copy link
Edit on GitHub