Kennisbank
Search…
Planning
Taken
Administratie
Tarief per nacht
Deze pagina is een opvolging van de Tarieven pagina. We raden aan om eerst die pagina zorgvuldig door te nemen.

Tarief instellen

Een tarief per nacht is relatief eenvoudig om in te voeren. Open het tabblad "Prijsspecificaties" en klik op de knop "Periode toevoegen". Er verschijnt een nieuwe regel. Deze regel bestaat uit de volgende instellingen:
Tariefperiode Hierin geef je aan voor welke periode het tarief geldig is. Je kunt een periode kiezen welke aangemaakt is onder periodes of je vinkt "Aangepaste periode" aan en specificeer een nieuwe vanaf en t/m datum.
Prijs per eenheid Prijs per eenheid geeft het tarief aan. Reken je bijvoorbeeld €25,- per nacht, dan vul je daar 25 in.
Berekening Deze instellingen geven aan op wat voor manier het tarief berekend moet worden. In dit geval vink je enkel "Prijs per nacht" aan. Verblijft een gast dan 7 nachten, dan zal het huurbedrag 7x het nachttarief worden.
Aanvullende omschrijving Hier kun je een aanvullende omschrijving toevoegen op de omschrijving welke is ingesteld onder het tabblad "Algemeen".
Voeg voor elke periode voor een afwijkend tarief een nieuwe regel toe middels de knop "Periode toevoegen". Zo kan het dus zijn dat je, als je straks klaar bent, onder het tabblad "Prijsspecificaties" meerdere periodes hebt staan.

Voorbeeld

Stel je seizoen is verdeeld in de volgende periodes
Periode van
Periode tot
Omschrijving
2021-01-01
2021-07-02
Voorseizoen
2021-07-02
2021-09-03
Hoogseizoen
2021-09-03
2021-12-31
Naseizoen
en in het voor- en naseizoen reken je een tarief van 25 euro per nacht en in het hoogseizoen een tarief van 30 euro per nacht. Dan kan je dit als volgt instellen:
Last modified 1yr ago
Copy link