E-mail versturen
Wat te doen als e-mail namens jouw organisatie vanuit Recranet Booking als spam wordt aangemerkt door de ontvanger? We leggen het uit in dit artikel.
De standaardconfiguratie van Recranet Booking is voor bijna alle organisaties voldoende om mail te kunnen sturen uit Recranet Booking namens het mailadres van jouw organisatie (bijvoorbeeld: [email protected]). Afhankelijk van de instellingen van het domein (naam-vakantiepark.nl) is het mogelijk dat de standaardconfiguratie van Recranet Booking niet voldoende is om mails succesvol te versturen.
Indien een domein niet goed is geconfigureerd kan dit ervoor zorgen dat e-mail vanuit Recranet Booking als spam wordt aangemerkt door de ontvanger. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw domein kunt configureren om mail probleemloos te versturen vanuit Recranet Booking.
Dit artikel gaat er vanuit dat je bekend bent met de terminologie van algemene DNS configuratie en mail instellingen. De administrator van jouw domein kan deze instellingen voor jou doorvoeren. Indien Recranet jouw domein beheert kun je contact opnemen met [email protected] om deze wijzigingen door te laten voeren.

DKIM instellen

Standaard maakt Recranet Booking gebruik van DKIM om mails digitaal te ondertekenen. Omdat de standaardconfiguratie in sommige gevallen niet goed genoeg is hebben we de mogelijkheid om een DKIM key te maken voor het domein van jouw organisatie, in plaats van het standaard domein. Het werkt zo:
  1. 1.
    Stuur een verzoek naar [email protected] voor het aanmaken van een DKIM key voor het domein van jouw organisatie.
  2. 2.
    Recranet zal de DKIM key vervolgens genereren en de benodigde DNS instellingen naar je terugsturen. De benodigde DNS instellingen bestaan uit een aantal CNAME records.
  3. 3.
    Stel de DNS instellingen in via het DNS beheer van jouw domein.
  4. 4.
    Controleer nogmaals goed of je de instellingen correct hebt overgenomen.
  5. 5.
    Indien alle instellingen juist zijn overgenomen kun je reageren naar [email protected] met de melding dat je de DNS instellingen hebt overgenomen.
  6. 6.
    Recranet verifieert de ingestelde DNS instellingen en activeert DKIM voor jouw domein.
  7. 7.
    Klaar! E-mails via Recranet Booking worden nu automatisch digitaal ondertekend met jouw domein.
Deze instellingen zorgen ervoor dat e-mail uit Recranet Booking in de meeste gevallen niet als spam wordt aangemerkt. Afhankelijk van de inhoud van de mail kan e-mail alsnog aangemerkt worden als spam door de ontvanger.
Last modified 6mo ago