Mollie account aanmaken
Mollie is de vaste partner van Recranet voor het verwerken van online betalingen. Mollie biedt betaalmethodes voor geregistreerde bedrijven gevestigd in de EU. Een aanvullende voorwaarde is een zakelijke rekening. Meer informatie over de voorwaarden is hier te vinden: https://help.mollie.com/hc/nl/articles/213844165-Wat-zijn-de-voorwaarden-voor-iDEAL-

Aanmelden bij Mollie

Meld je aan via deze link: https://www.mollie.com/nl/signup/2661941
Na het aanmelden kan het account direct worden geactiveerd met de knop Activeer account.

Bedrijfsgegevens voor ontvangen betalingen

Zoek op de handelsnaam van het bedrijf om de bedrijfsgegevens automatisch over te nemen. We adviseren om het BTW nummer te controleren op de EU website zodat zeker is dat de handelsnaam overeenkomt met het BTW nummer. Link: http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/
Ga verder naar de Belanghebbenden, deze gegevens zijn vereist voor het ontvangen van de online betalingen.
In de laatste stap van de aanmelding wordt het Websiteprofiel aangemaakt. Hierbij is het goed om rekening te houden met de verplichte gegevens voor op de website.

Welke gegevens moeten er verplicht op mijn website staan?

Op de website moeten de onderstaande gegevens makkelijk terug te vinden zijn, bijvoorbeeld op de contact pagina.
  • De handelsnaam (zoals bekend bij de KvK) en geselecteerd voor het websiteprofiel
  • Het KVK-nummer en BTW-nummer
  • Het vestigingsadres
  • Het telefoonnummer
  • Het e-mailadres of een contactformulier

Mollie Partner ID instellen

Voor administratieve doeleinden willen we je vragen jouw Mollie Partner ID in te stellen in Recranet Booking. Hiermee kunnen we je o.a. bij problemen sneller van dienst zijn. Je kunt je Mollie Partner ID invullen in het daarvoor bedoelde veld in de Algemene instellingen onder de tab 'Betalingen'.
Mollie Partner ID veld
Log in met jouw Mollie account om je Mollie Partner ID te achterhalen. Je kunt het Mollie Partner ID vinden in de zijbalk in het Mollie dashboard. Klik hier om naar Mollie te gaan.
Partner ID in Mollie

Voorwaarden voor handelsplatformen

Indien je als bedrijf huurbetalingen ontvangt voor particuliere eigenaren kan je bedrijf en website worden aangemerkt als een handelsplatform. Het betreft het in contact brengen van huurder en verhuurder en het incasseren van betalingen namens de verhuurder. Volgens de Payment Services Directive 2 (PSD2) is hiervoor een vergunning vereist, zie http://www.toezicht.dnb.nl/3/50-236584.jsp.
Er zijn echter wel uitzonderingen voor een vergunning, meer info: https://www.toezicht.dnb.nl/2/50-235561.jsp .
Tevens is het mogelijk om een vrijstelling aan te vragen mits u voldoet aan de voorwaarden: https://www.toezicht.dnb.nl/2/50-235565.jsp .
Voor verdere vragen omtrent een PSD2 vergunning raden we aan om contact op te nemen met De Nederlandsche Bank of een jurist.