Check-in/out zuil
Deze pagina omschrijft het proces wat de gast doorloopt als ze gebruik maken van de zuil. Dit doornemen kan helpen bij eventuele ondersteuning voor de gast.

Check-in proces

Een gast heeft de mogelijkheid om zichzelf in te checken via de zuil. Daarbij doorloopt de gast de volgende stappen:

Stap 1: Ophalen reservering

De gast geeft in het beginscherm eerst op welke reservering van hem/haar is. Dit kan de gast op twee manieren doen, namelijk:
  1. 1.
    De gast kan de barcode scannen welke hij/zij onderaan de reserveringsbevestiging vind (scannen is ook mogelijk vanaf de mobiele telefoon, maar kan wat lastiger zijn als het scherm van de telefoon donker is).
  2. 2.
    De gast kan handmatig zijn reserveringsnummers en e-mailadres invullen.
Let op: Als de gast zijn gegevens handmatig wilt invullen: het reserveringsnummer moet worden ingevoerd inclusief eventueel scheidingsteken. Nummer #2020-0004 moet ingevoerd worden als: 2020-0004.

Stap 2: Controleer reservering

Als het systeem een reservering kan vinden op basis van de ingevoerde gegevens, dan krijgt de gast een overzicht te zien van zijn/haar reservering. Hierop is te zien welke accommodatie geboekt is, de gastgegevens en het gezelschap is in te zien en indien er al een deel betaald is, staan de transacties ook op deze pagina vermeld.
Behalve de gegevens controleren hoeft de gast hier geen handeling uit te voeren. De gast kan op de knop "Volgende" klikken.

Stap 3: Overzicht kosten

In het volgende scherm krijgt de gast een overzicht te zien van alle kosten en het openstaande bedrag. Ook krijgt de gast hier de mogelijkheid om de bevestiging nogmaals naar zijn/haar e-mailadres te mailen. Ook op deze pagina hoeft de gast geen specifieke actie uit te voeren.

Stap 4: Kies betaalmethode

Als de gast zijn reservering al volledig heeft betaald, zal de gast direct ingecheckt worden en doorverwezen worden naar het scherm bij Stap 6: Inchecken.
Indien de gast nog een openstaand bedrag heeft, wordt de gast gevraagd of hij/zij wilt betalen. De gast krijgt 2 mogelijkheden te zien, namelijk:
  1. 1.
    Betaal met PIN
  2. 2.
    Stop en betaal bij de kassa
Als de gast kiest voor de optie "Stop en betaal bij de kassa", zal het proces eindigen en is de gast nog niet ingecheckt. De gast kan vervolgens naar de receptie lopen om daar het resterende bedrag te betalen. De receptie-medewerker dient de gast vervolgens in te checken.
De optie "Stop en betaal bij de kassa" is uit te zetten via de algemene instellingen in Recranet Booking.
Als de gast kiest voor "Betaal met PIN" zal het proces voor het betalen met PIN gestart worden.

Stap 5: Betaal openstaand bedrag

Als de gast in de vorige stap heeft gekozen voor de optie "Betaal met PIN" zal de PIN-terminal geactiveerd worden en zal de zuil de gast instrueren de instructies te volgen op de betaalautomaat.

Stap 6: Inchecken

Nadat de gast alles heeft betaald zal het laatste scherm getoond worden. Hier krijgt de gast een melding te zien dat hij/zij succesvol is ingecheckt en op welke locatie hij/zij verblijft. Vervolgens kan de gast op "Afronden" klikken om terug te gaan naar de startscherm.

Check-out proces

Een gast heeft ook de mogelijkheid om zichzelf uit te checken via de zuil. Daarbij doorloopt de gast de volgende stappen:

Stap 1: Reservering ophalen

Deze stap is hetzelfde als Stap 1 bij het check-in proces. Zie Stap 1: Ophalen reservering.

Stap 2: Controleer reservering

Als het systeem een reservering kan vinden op basis van de ingevoerde gegevens, dan krijgt de gast een overzicht te zien van zijn/haar reservering. Hierop is te zien welke accommodatie geboekt is, de gastgegevens zijn in te zien en indien er al een deel betaald is, staan de transacties ook op deze pagina vermeld.
De gast kan op de knop "Betalen en uitchecken" (of op de knop "Uitchecken" indien alles al betaald is) klikken om verder te gaan met het check-out proces, maar kan het proces ook annuleren door op de knop "Annuleren" te klikken.
Indien de gast nog een openstaand bedrag heeft en kiest voor de optie "Betalen en uitchecken" zal de gast door het betalingsproces gestuurd worden. Dit gaat hetzelfde als stap 3 t/m stap 5 van het check-in proces. Nadat de betaling voltooid is, zal de gast verder gaan met stap 3 van het check-out proces.
Kiest de gast bij de betaalmethode keuze voor "Stop en betaal bij de kassa" , dan dient de receptiemedewerker de gast uit te checken.
Als de gast alles heeft betaald en op de knop "Uitchecken" drukt, zal de gast uitgecheckt worden.
Stap 3: Uitchecken
Als de gast alles betaald heeft krijgt hij/zij als laatste stap een melding te zien dat het uitchecken is geslaagd. De gast kan nu op de knop "Afronden" drukken om terug te gaan naar het beginscherm.