Mailchimp-koppeling
Dit onderdeel van Recranet Booking synchroniseert gastgegevens en reserveringen met Mailchimp. Doormiddel van automatisering in Mailchimp kunnen bijvoorbeeld aankomst- en vertrekmails gestuurd worden op basis van de reserveringsgegevens. Ook kunnen de lijsten gebruikt worden om reguliere nieuwsbrieven te sturen.

Mailchimp lijsten koppelen

Beschikbare *|MERGE|* tags

*|MERGE|* tag
Beschrijving
EMAIL
Het e-mailadres van de gast
FNAME
De voornaam van de gast
LNAME
De achternaam van de gast (inclusief voorvoegsel)
ACCOMMODAT
De naam van de accommodatie. Bijvoorbeeld Chalet X.
ACCNUMBER
De locatie van de gast op de camping. Bijvoorbeeld 0001.
ACCCATEGOR
De accommodatie categorie waaraan de accommodatie is gekoppeld.
DATEFROM
De aankomstdatum van de eerstvolgende reservering van de gast
DATETO
De vertrekdatum van de eerstvolgende reservering van de gast
CHECKIN
De inchecktijd van de eerstvolgende reservering van de gast
CHECKOUT
De uitchecktijd van de eerstvolgende reservering van de gast
NUMBER
Het nummer van de eerstvolgende reservering van de gast. Bijvoorbeeld 2021-0001.
DAYS
Aantal nachten van de reservering
PERSONS
Aantal personen van de reservering
LOCALE
De taalcode van de reservering. Bijvoorbeeld "nl", "de", "en", etc.
REGNUMBER
De opgegeven kentekens van de gast (kommagescheiden).
GUESTURL
Dit is een link naar de gastenomgeving. Hiermee kan de gast zijn reservering beheren.
Voorbeeld *|MERGE|* tags

E-mail voor aankomst en e-mail voor vertrek instellen

Zodra de lijst is aangemaakt en de API key en list ID is gekoppeld kunnen de campaigns worden aangemaakt.
  1. 1.
    Login bij Mailchimp.
  2. 2.
    Ga naar "Campaigns".
  3. 3.
    Druk op de knop "Create campaign".
  4. 4.
    Kies voor de optie "Email".
  5. 5.
    Klik vervolgens op "Automated" -> "Date Based" en selecteer "specific date".
6. Geef de campagne een naam en selecteer vervolgens de gekoppelde Mailchimp lijst.
Voor de e-mail voor aankomst is het date field Aankomstdatum de trigger. Hier kan u zelf kiezen hoeveel dagen van te voren er een aankomstmail verstuurd moet worden. Indien mogelijk kan 1 of 2 dagen voor aankomst nogmaals een e-mail worden verstuurd.
Voor de e-mail na vertrek is het date field Vertrekdatum de trigger. De aanbevolen trigger is 2 dagen na vertrekdatum.
Een trigger kan eenvoudig worden geüpdatet door op de knop "Edit" te klikken naast de trigger.