Moneybird facturen

Werkwijze facturen via Moneybird

De koppeling tussen Recranet Booking en Moneybird bestaat uit het synchroniseren van Recranet Booking gasten naar Moneybird contacten. Het versturen van facturen is gebruikelijk voor seizoen- of jaarplaatsen.
Op facturen kunnen op factuurdatum overige kosten (niet gerelateerd aan seizoen- of jaarplaats) worden gefactureerd. Indien wordt gewerkt met een tussentijdse energieafrekening is facturatie ook vereist.
Voor het factureren van een aanbetaling, termijnbetaling van een seizoen- of jaarplaats raden we aan om de reserveringsbevesting met betalingstermijnen te gebruiken. Het gebruiken van de betalingstermijnen en betalingsverzoeken is vele malen gebruiksvriendelijker en administratief eenvoudiger.
In Moneybird worden gasten met een recente reservering uit de geactiveerde accommodatie categorieën geïmporteerd. Het reservering- of locatienummer van de meest recente seizoen- of jaarplaats reservering wordt overgenomen.
In Moneybird kan een factuur worden aangemaakt voor bijv. een gast met een jaarplaats locatie J-109. De factuur kan via Mollie of een overboeking worden voldaan. Het is ook mogelijk om de factuur per post te versturen, dit kost € 1,00 per factuur.

Opzetten of aanpassen administratie voor Recranet Booking

Moneybird administratie aanmaken en controleren

Een Moneybird gebruikersaccount heeft toegang tot meerdere administraties. Iedere administratie bestaat uit facturen met een uniek volgnummer. Iedere administratie heeft bij voorkeur een eigen bankrekening voor het herkennen van betalingen op factuurnummer.
Registreer de applicatie voor het verkrijgen van de API access token via deze link: https://moneybird.com/user/applications/new
Neem de administratie ID en het administratie secret over in de Recranet Instellingen -> Moneybird Administraties.
Indien gewenst kunnen ook extra velden worden geactiveerd door de ID over te nemen. Deze extra velden worden toegevoegd aan de Standaard huisstijl. Voor bijvoorbeeld jaarplaatsen wordt bij locatie het locatie nummer van de jaarplaats overgenomen.
Zodra de koppeling is geactiveerd worden de gasten uit Recranet Booking elk uur naar Moneybird geëxporteerd. Nieuwe gasten/reserveringen worden automatisch omgezet naar een Moneybird contact.
Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op via de Recranet Support: [email protected]

Opzetten test administratie

Volg deze stappen voor het opzetten van een test administratie.
  1. 2.
    De nieuwe administratie wordt aangemaakt
  2. 4.
    Maak een nieuwe API token voor persoonlijk gebruik.
De API access token wordt weergeven, bewaar deze goed en vul deze in bij Instellingen -> Moneybird administraties.
Administratie ID 28725442470163xxxx
Administratie access token 60bc1exxx
Administratie taal nl
Administratie valuta EUR
Administratie land (ISO code) NL