Unitouch op rekening betalen
Unitouch horeca afrekensysteem
Let op: dit betreft een aanvullende module. Interesse? Neem dan contact op met [email protected] of bel met Recranet: 0118 - 20 20 19
Met deze module is het mogelijk om verbinding te maken met de afrekensystemen van Unitouch. Dit houdt in dat bestellingen via de kassa doorgevoerd worden naar de reservering. Bestellingen kunnen op twee verschillende manieren geregistreerd worden:
  • RFID-tags RFID-tags zijn bijvoorbeeld kaarten of polsbandjes die de gasten kunnen gebruiken tijdens hun verblijf om de bestellingen te registreren.
  • Property Management System (PMS) Bestellingen vanuit de kassa doorvoeren naar Recranet. Deze variant wordt meestal gebruikt in hotels of B&B's.
Meer informatie over de afrekensystemen van Unitouch is hier te vinden: https://www.unitouch.eu/

Configuratie

Onder "Instellingen > Unitouch > Configuratie" kan je de Unitouch koppeling configureren.
Vraag de nodige gegevens op bij Recranet om verbinding te maken met het Unitouch afrekensysteem.
Overzicht Unitouch configuratie

Rapportages

Ga naar "Rapportages > Unitouch" om rapportages in te zien van kaarten en bestellingen.

Kaarten

Ga naar "Rapportages > Unitouch > Kaarten" om inzicht te krijgen van alle geregistreerde kaarten.

Bestellingen

Ga naar "Rapportages > Unitouch > Bestellingen" om inzichten te krijgen van alle bestellingen die gedaan zijn via het afrekensysteem. Er zijn verschillende filtermogelijkheden beschikbaar en het resultaat kan geëxporteerd worden naar PDF.

Reservering

Op de reservering detail pagina is een Unitouch knop in de menubalk. Als je daar op klikt komt er een Unitouch scherm te voorschijn met daarin verschillende inzichten en functionaliteiten over de kaarten, bestellingen en promoties gerelateerd aan de reservering.

Kaarten

Gasten kunnen door middel van RFID-tags zoals kaarten of polsbandjes bestellingen registreren via het afrekensysteem. Er kunnen één of meerdere kaarten gekoppeld worden aan een reservering. Bij aankomst kan je de RFID-tags koppelen aan de reservering door de unieke code van de tag in te voeren.
Unitouch kaarten
Klik vervolgens op de knop "Kaart toevoegen" om de RFID-tag te koppelen aan de reservering. Zodra de kaart is gekoppeld is het unieke kaartnummer, geldig van, geldig t/m en of deze wel of niet gekoppeld te zien.
Een RFID-reader optimaliseert het koppelproces. Contacteer Recranet naar de mogelijkheden.
Mocht de periode van de kaart niet meer overeenkomen met die van de reservering kan je op de knop 'Geldigheidsperiode resetten' klikken. Klik op de knop 'Alle geldigheidsperiodes bijwerken' als dit voor alle kaarten geldt.
Klik op de knop 'Kaart (ont)koppelen' om kaarten te koppelen of te ontkoppelen. Een ontkoppelde kaart is niet meer bruikbaar. Het is aan te raden om bij vertrek van de gast(en) alle kaarten te ontkoppelen. Kaarten die buiten de geldigheidsperiode nog gekoppeld zijn zullen automatisch ontkoppeld worden.

Bestellingen

Per reservering is een overzicht beschikbaar van alle bestellingen die de gasten hebben geregistreerd. De bestellingen worden 's-nachts op gehaald maar mochten er bestellingen missen, dan kan je op de knop 'Bestellingen bijwerken' klikken. Voor meer inform de knop 'Gedetailleerde weergave' klikken.
Unitouch openstaande bestellingen

Promoties

Per reservering is er de mogelijkheid om promotie artikelen te registreren. Promotie artikelen zijn artikelen die je voor weinig of geen geld weg kan geven zoals een welkomsthapje of -drankje. Voer het artikel code (Item ID) en aantal in en klik vervolgens op de knop 'Promotie toevoegen' om een promotie artikel te koppelen aan de reservering.
Unitouch promoties
Unitouch afrekensysteem promotie selectie

Werkwijze

Hieronder een uitleg over de algemene werkwijze voor RFID-tags en PMS-koppeling.

RFID-tag koppeling

Gasten inchecken en RFID-tag koppelen aan reservering

Voer de unieke code in van de RFID-tag in het kaartcode veld. Als de kaart gekoppeld is kan de gast deze gebruiken bij de Unitouch afrekensystemen.
Unitouch kaarten

Bestellingen registeren d.m.v. RFID-tag

Voer bestellingen in op tafel.
Druk op 'Open Tag' om bestellingen in te zien van de gast
Leg RFID-tag op de RFID-reader
Registreer de bestellingen
Selecteer 'Afrekenen' > 'Naar Tag' om de bestellingen te bevestigen.

Bestellingen ophalen in Recranet Booking

Na de registratie van een bestelling kan je binnen Recranet deze ophalen door op de knop 'Openstaande bestellingen bijwerken' te klikken.
Unitouch kaarten

RFID-tag ontkoppelen van reservering

Bij vertrek is het aan te raden de RFID-tags te ontkoppelen. Ga naar de desbetreffende reservering, klik op de menu knop 'Unitouch' en selecteer vervolgens de knop 'Alle kaarten ontkoppelen'. Als het goed is zie je bij alle kaarten een kruisje staan in de kolom 'Gekoppeld'.
Unitouch kaarten

PMS-koppeling

Gasten inchecken
    Bestellingen registeren via afrekensysteem
      Kamernummer invoeren
      Gastgegevens valideren
      Bestellingen registeren op reservering
    Bestellingen ophalen in Recranet Booking

Transactie

Binnenkort beschikbaar.