Worldline terminals

Rapportage dagtotalen en betalingen

Met deze rapportage kan een overzicht worden geprint met de uitgevoerde betalingen (gekoppeld aan reserveringen), uitgevoerde betalingen (niet gekoppeld) en dagtotalen. Hiermee kan worden gecontroleerd of alle betalingen zijn geregistreerd.
Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Rapportage. Selecteer Exporteer PDF om de rapportage in te zien.

Betaling uitvoeren voor reservering

Op de pagina van de reservering en selecteer betaling uitvoeren in het menu. Selecteer vervolgens de terminal.
Het bedrag is gelijk aan het openstaande bedrag, selecteer Betaling uitvoeren om de betaling te starten. Indien het bedrag onjuist is ingevoerd, selecteer Betaling annuleren om de betaling eerst te annuleren, vervolgens kan een nieuwe betaling worden uitgevoerd.
De reserveringsbevestiging wordt na het uitvoeren van de betaling bijgewerkt met de bon van de betaling. Deze blijft zichtbaar op de bevestiging zolang de PIN betaling de laatste betaling is.
Indien in een uitzonderlijk geval de verbinding zou wegvallen en de betaling niet wordt geregistreerd in Recranet kan in het Worldline dashboard de laatste transactie worden opgevraagd.

Laatste transactie

Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Laatste transactie en de gewenste terminal.
Met de actie Laatste transactie ophalen wordt de laatste transactie status opgehaald.
Indien de reservering nog niet was bijgewerkt met een succesvolle transactie wordt deze ook automatisch bijgewerkt, dit kan worden gecontroleerd door de reservering te herladen.

Dagtotalen ophalen

Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Dagtotalen en de gewenste terminal. Met de actie Dagtotalen ophalen worden de dagtotalen voor de terminal opgehaald in Recranet.

Herstart uitvoeren van de koppeling

Het is mogelijk om een herstart uit te voeren van de koppeling indien deze foutcodes geeft bij het maken van de verbinding, in de meeste gevallen zal de koppeling automatisch herstarten.
Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Herstarten en de gewenste terminal. Met de actie Herstart uitvoeren wordt de koppeling herstart.
Een periode is een tijdsinterval met een begin- en einddatum. Een periode kan een dag of een shift zijn. Een dag is de periode tussen 00u00 en de volgende 00u00.

Reset uitvoeren van terminal

In uitzonderlijke gevallen kan ook de terminal worden gereset, hierbij blijven de instellingen behouden. Gebruik hiervoor de reset button aan de achterzijde van de terminal.

FAQ

Hieronder staat informatie omtrent veel voorkomende vragen.

Er staat op de pinterminal dat deze geen verbinding heeft. Wat moet ik doen?

Deze melding geeft aan dat de pinterminal geen actieve internetverbinding heeft. De pinterminal moet verbonden zijn met met een UTP-kabel (internet kabel) welke een actieve internetverbinding heeft.
U kunt twee stappen doorlopen om te controleren waar de fout zit:
  1. 1.
    Controleer de internet kabel die naar de pinterminal gaat. Indien mogelijk, haal de kabel uit de pinterminal en stop deze in een internet poort op je laptop of een computer. Zorg dat WiFi is uitgeschakeld en controleer of je een internetverbinding hebt. Als je geen internet hebt, ga naar stap 2
  2. 2.
    Vervang de kabel. Zoek een andere internet kabel waarvan je weet dat deze niet defect is. Vervang de "oude" kabel met de nieuwe kabel en controleer nogmaals, via een laptop/computer, of je internetverbinding hebt. Mocht je dan nog geen internetverbinding hebben, neem dan contact op met je netwerkbeheerder. Indien je met de nieuwe kabel wel een internetverbinding hebt, gebruik deze kabel dan voor de pinterminal.

We kunnen wel een bedrag naar de pinterminal sturen, maar we kunnen geen betaling uitvoeren. Wat moet ik doen?

Indien het wel lukt om een bedrag naar de pinterminal te sturen, waarbij je het verstuurde bedrag op de pinterminal ziet verschijnen, maar je kunt geen betaling uitvoeren, dan heb je mogelijk te maken met een "Cold Transaction".
Neem in bovenstaande geval direct contact op met FieldBackup:
Telefoonnummer: + 31 (0)40 843 38 76 Website: http://www.fieldbackup.nl/
Tip: het is mogelijk om eenvoudig een betaling te sturen naar een pinterminal via bankpas icoontje rechtsboven in Recranet Booking. Daarmee kun je eenvoudig testen of het mogelijk is om een bedrag naar de terminal te sturen.

We kunnen geen bedrag versturen naar de pinterminal. De pinterminal toont enkel "Uw kaart AUB". Wat moet ik doen?

Dit is een probleem die meerdere oorzaken kan hebben. Er zijn 2 stappen die u kunt doorlopen om de pinterminal te resetten.
  1. 1.
    Reset de pinterminal door de stekker van de terminal eruit te halen. Doe de stekker terug in het stopcontact na 10 seconde. Wacht totdat de pinterminal volledig is opgestart en probeer opnieuw een betaling uit te voeren. Blijft het probleem bestaan, ga dan naar stap 2.
  2. 2.
    Reset de pinterminal via het dashboard. Zie Herstart uitvoeren van de koppeling voor meer informatie.
Mocht het probleem niet verholpen zijn na bovenstaande acties, neem dan contact op met FieldBackup:
Telefoonnummer: + 31 (0)40 843 38 76 Website: http://www.fieldbackup.nl/