Worldline terminals

Rapportage dagtotalen en betalingen

Met deze rapportage kan een overzicht worden geprint met de uitgevoerde betalingen (gekoppeld aan reserveringen), uitgevoerde betalingen (niet gekoppeld) en dagtotalen. Hiermee kan worden gecontroleerd of alle betalingen zijn geregistreerd.
Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Rapportage. Selecteer Exporteer PDF om de rapportage in te zien.

Betaling uitvoeren voor reservering

Op de pagina van de reservering en selecteer betaling uitvoeren in het menu. Selecteer vervolgens de terminal.
Het bedrag is gelijk aan het openstaande bedrag, selecteer Betaling uitvoeren om de betaling te starten. Indien het bedrag onjuist is ingevoerd, selecteer Betaling annuleren om de betaling eerst te annuleren, vervolgens kan een nieuwe betaling worden uitgevoerd.
De reserveringsbevestiging wordt na het uitvoeren van de betaling bijgewerkt met de bon van de betaling. Deze blijft zichtbaar op de bevestiging zolang de PIN betaling de laatste betaling is.
Indien in een uitzonderlijk geval de verbinding zou wegvallen en de betaling niet wordt geregistreerd in Recranet kan in het Worldline dashboard de laatste transactie worden opgevraagd.

Laatste transactie

Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Laatste transactie en de gewenste terminal.
Met de actie Laatste transactie ophalen wordt de laatste transactie status opgehaald.
Indien de reservering nog niet was bijgewerkt met een succesvolle transactie wordt deze ook automatisch bijgewerkt, dit kan worden gecontroleerd door de reservering te herladen.

Dagtotalen ophalen

Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Dagtotalen en de gewenste terminal. Met de actie Dagtotalen ophalen worden de dagtotalen voor de terminal opgehaald in Recranet.

Herstart uitvoeren van de koppeling

Het is mogelijk om een herstart uit te voeren van de koppeling indien deze foutcodes geeft bij het maken van de verbinding, in de meeste gevallen zal de koppeling automatisch herstarten.
Open het Worldline dashboard, dit kan door op het creditcard icoon te klikken (rechtsboven). Selecteer in het menu vervolgens Herstarten en de gewenste terminal. Met de actie Herstart uitvoeren wordt de koppeling herstart.
Een periode is een tijdsinterval met een begin- en einddatum. Een periode kan een dag of een shift zijn. Een dag is de periode tussen 00u00 en de volgende 00u00.

Reset uitvoeren van terminal

In uitzonderlijke gevallen kan ook de terminal worden gereset, hierbij blijven de instellingen behouden. Gebruik hiervoor de reset button aan de achterzijde van de terminal.