Planbord
Het Recranet Booking planbord bevat alle reserveringen in een overzichtelijke weergave voorzien van de kleurstatus van de reservering.
Door op een reservering te klikken wordt informatie getoond in het rechtervenster. Hierbij is het mogelijk om de reservering in te checken of de voorkeurslocatie te activeren.
Het verplaatsen van reserveringen naar een andere locatie of accommodatie is mogelijk door de reserveringen te verslepen in het planbord.
Het maken van een nieuwe reservering is mogelijk door een periode te slepen op de gewenste locatie in de gewenste periode.
Via het planbord is het mogelijk om een periode te blokkeren. Een blokkade kan je er per locatie in zetten en kan een maximale lengte krijgen van 2 maanden.

Blokkade toevoegen

Om een blokkade toe te voegen, dien je het volgende te doen:
  1. 1.
    Open het planbord door in het menubalk op 'Planning' te klikken.
  2. 2.
    Navigeer vervolgens naar de maand waarin de blokkade moet komen (of beginnen). Dit kan eenvoudig met de knoppen aan de onderkant de pagina.
  3. 3.
    Scroll vervolgens naar de locatie waarvoor je een blokkade wilt invoeren.
  4. 4.
    Klik met je muis op het vakje met de datum waarop je de blokkade wilt laten beginnen en houd je muis ingedrukt.
  5. 5.
    Sleep vervolgens met je muis naar de gewenste einddatum (een blokkade van 2 maanden is het maximale wat je kunt invoeren). Er zal een doorzichtige blauwe balk verschijnen over de vakjes waar je met je muis overheen gaat.
  6. 6.
    Laat de muis op de einddatum los.
  7. 7.
    Vervolgens opent er een pop-up.
  8. 8.
    De pop-up heeft linksonder een knop waar staat 'Deze periode invoeren als blokkade'. Vink deze aan.
  9. 9.
    Optioneel: Geef vervolgens een reden op voor de blokkade.
  10. 10.
    Klik aan de rechterkant van de pop-up op 'Blokkade bevestigen'.
Let op! Heb jij last van een niet aanklikbare blokkade / reservering op je planbord waardoor je deze niet meer kunt wijzigen of verwijderen? Dit is het geval wanneer de locatie waarop de blokkade / reservering is aangemaakt intussen gekoppeld is aan een andere accommodatie. Dit kun je eenvoudig verhelpen door de locatie terug te koppelen aan de originele accommodatie, zodat je de blokkade / reservering vervolgens naar wens kunt wijzigen of verwijderen.

Groepsreservering toevoegen

In het planbord is het mogelijk om meerdere locaties en periodes in één reservering op te nemen. Hiervoor moet de functionaliteit Groepsreserveringen actief zijn.
Selecteer de gewenste aankomst- en vertrekdatum voor de eerste locatie(s), dit kan door op de datum veld te klikken in de bovenste balk.
Kies voor Groepsreservering toevoegen rechtsonder in beeld.
Selecteer de gewenste locaties voor de groepsreservering, dit kan door op de gewenste locatienummers te klikken (links).
Selecteer opnieuw een aankomst- en vertrekdatum om een andere periode toe te voegen, dit kan door op de datum veld te klikken in de bovenste balk.
Selecteer een reeds geselecteerde locatie om de selectie ongedaan te maken, selecteer nogmaals om de nieuwe geselecteerde periode toe te passen.
Selecteer Reservering plaatsen om de reservering te plaatsen, geef hier het aantal personen op en de gastgegevens.