Mollie betalingen
Alles wat je moet weten over Mollie betalingen & betaalmethodes en hoe deze werken binnen Recranet Booking.
Je bent klant bij Recranet Booking. Je maakt gebruik van een betaalkoppeling met Mollie payments. Het liefst ontvang je alle betalingen via deze koppeling om te voorzien in je eigen gemak. Mollie biedt verschillende betaalmethodes.
Mollie betaalmethodes;
Mollie mislukte betalingen
Gasten hebben af en toe last van betalingen die mislukken wanneer zij proberen te betalen via de Recranet betaallink. Wat kun je doen?
  • Controleer of de gast heeft betaald via een browser die qua updates volledig up-to-date is.
  • Controleer via welke browser de gast heeft betaald.
  • Controleer via welk medium de gast heeft betaald. (iPad, telefoon, laptop)
  • Maakt de gast gebruik van een stabiel internet netwerk?
  • Vervolgt de gast een betaling die eerder is afgebroken? Dat is foutgevoelig.
  • Ervaart de gast een fout of error tijdens het betalen?
    • Wat voor error?
    • Via welke betaalmethode?
    • Wordt de juist referentiecode gebruikt?
    • Vindt de error plaats voor- of nadat de gast naar Mollie wordt genavigeerd via de link om te betalen? Het kan zijn dat Mollie een update uitvoert of bug oplost voor een betaalmethode.
  • Vraag de gast om een screenshot van de situatie indien mogelijk. Dit helpt enorm om context te geven aan de bestaande issue zodat wij deze gemakkelijker kunnen inschatten.
  • Vraag de gast om uitleg te geven over de precieze stappen die zijn gezet van A tot Z. Op deze manier kunnen wij de issue mogelijk nabootsen. Dit helpt enorm bij het sneller oplossen van het probleem.
Heeft mijn gast via Mollie betaald?
Weet je niet zeker of de gast nu wel of niet betaald heeft via Mollie? Controleer als volgt;
  • Navigeer naar de reservering waar het om draait binnen Recranet Booking. Klik hier op 'Transacties' waar je de betalingen kunt inzien. Betalingen hebben altijd een omschrijving onder het kopje betaalmethode.
  • Geeft de betaalmethode omschrijving; iDEAL, Bancontact, Overboeking of SOFORT aan.. dan weet je zeker dat de gast netjes via de betaallink heeft betaald. Dit geld ook voor andere betaalmethodes die jij hebt geactiveerd in Mollie zodat de gast via deze kanalen kunt betalen.
  • Controleer de actieve Mollie betaalmethoden in Recranet Booking voor jouw account.
  • Administratieve betaalmethoden worden gebruikt om handmatig duidelijk te maken dat een gast buitenom de Recranet Booking - Mollie koppeling heeft betaald. Deze worden niet automatisch verwerkt in de reservering. Dit zijn de volgende methoden (mits onveranderd qua benaming)
    • Directe overboeking
    • Geïmporteerde betaling
    • Contante betaling
    • Pin betaling
    • Voucher
  • Automatische terugstortingen werkt alleen wanneer de gast via Mollie heeft betaald.
Last modified 2mo ago